Izaberi zdravlje logotip

Ovdje ste: Psihičko zdravlje

Psihičko zdravlje

Besplatne radionice za djecu s ADHD-om

U ožujku 2010. osmislili smo i započeli s realizacijom Gradionica - terapeutskih igara za djecu. Projekt su oživjeli voditeljica Nikolina Ferek, mentor i supervizor Marko Ferek te vedre i sposobne studentice Anita Vuger, Diana Reizl, Ivana Mazavac, Marija Frigan i Mia Bašić. Opći cilj Gradionica je unaprijediti socijalne vještine djece s deficitom pažnje/hiperaktivnim poremećajem, a posebni ciljevi su poboljšanje samopouzdanja, bolja integracija i socijalizacija djece s ADHD-om, razvoj koncentracije te poboljšanje emocionalne kontrole i samokontrole. Metode koja se koriste su metoda zamjene uloga, metoda glume, metoda razgovora, demonstracije, igre u parovima, igre u grupi.

U Gradionicama sudjeluju djeca 1. - 4. razreda osnovne škole. Za prijave i informacije kontaktirajte nas na 098 / 997 8915. Svaka grupa sastoji se od 8 djece, a nakon što se formiraju grupe, prijave više nisu moguće. Radionice su besplatne!

Trenutne Gradionice, subotom, 09.10. - 27.11.2010.

  • Kruge 9; 9:45-11:00 - još primamo prijave!
    Voditeljice: Mia Bašić, Diana Reizl, Sandra Livada, Marija Skendrović, Marta Galić
  • Kruge 9; 11:45-13:00- još primamo prijave!
    Voditeljice: Marija Frigan, Anita Vuger, Ana Dalić, Ivana Pavičić, Tea Mlinarić
  • Trg francuske republike 11; 16:00-17:15- još primamo prijave!
    Voditeljice: Ivana Mazavac, Emira Navijalić, Ana Begović, Matea Begović, Gabrijela Sentić


Više informacija možete dobiti ovdje - http://www.budenje.hr/gradionice_za_djecu.php

Srdačan pozdrav,
--
Marko Ferek, dipl. ing.
predsjednik

Buđenje - udruga za razumijevanje ADHD-a, ZAGREB
www.budenje.hr
mobitel : 098 / 997 - 8915

Zeleni čaj liječi. Naučite kako!

Zeleni čaj potječe iz Kine gdje se konzumira preko 4000 godina, a mi Europljani smo relativno nedavno otkrili njegove blagodati. Dobiva se iz biljke Camellia sinensis, isto kao i crni čaj. Hoćemo li dobiti crni ili zeleni čaj i kakvog će on biti okusa uvelike ovisi o klimatskim uvjetima rasta biljke...
Više...

SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA, 10.10.2010.

Ovogodišnji svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava  pod sloganom “Mentalno i tjelesno zdravlje kroz život” naglašavajući povezanost dobrog mentalnog i dobrog tjelesnog zdravlja u svakoj životnoj dobi.
Mentalno zdravlje je sastavni dio općeg zdravlje. Ono predstavlje važan resurs za pojedinca, obitelji i nacije. Problemi i poremećaji mentalnog zdravlja zbog relativno visoke prevalencije  i često kroničnog tijeka, kao i početka u adolescenciji i mlađoj odrasloj dobi , predstavljaju jedan od prioritetnih javno-zdravstvenih problema.
Podsjećamo vas da je od 01.listopada 2009. godine u okviru Zavoda formirana Služba za mentalno zdravlje, koja se nalazi u Mirogojskoj 11.

U cilju što boljeg informiranja vaših čitatelja/ gledatelja/slušatelja, pozivamo vas na suradnju kako bi što bolje obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja. Možete nas kontaktirati na slijedećim brojevima telefona: 091 4678008, 01 6521 083, 6521 088.

Kontrolirajte svoj kolesterol kad ne možete upalu

kolesterol_crp-mala.jpgCRP (puni naziv C-reaktivni protein) zajedno sa sedimentacijom eritrocita je pokazatelj mogućih upala u tijelu. Normalno se u organizmu CRP nalazi u koncentraciji do 5,0 mg/L. Istraživanja su pokazala da visoka razina CRP-a povisuje LDL-a (češće znan kao «loš kolesterol») bez obzira na način
Više...

Pregledi koji čuvaju život

 Redovita kontrola zdravlja trebala bi biti jedna od najozbiljnijih zadaća svakog od nas. Premda to, često, i nije tako. Dovoljno je da se – osjećamo – zdravo, pa da zanemarimo čak i redovan godišnji sistematski pregled. A upravo je redovita kontrola način da obranimo, pa i spasimo svoj život...
Više...
Joomlart