Izaberi zdravlje logotip

Ovdje ste: Fizičko zdravlje / Prehrana / Detox dijeta – očistite svoj organizam

Detox dijeta – očistite svoj organizam

Najveća prednost ovog tipa dijeta je smanjen unos toksina u organizam, odnosno detoksikacija organizma. Sam postupak će u mnogim slučajevima smanjiti učestalost glavobolja, umora, bezvoljnosti i različitih bolova u tijelu.
Pojednostavljeno, plan prehrane sastoji se od konzumacije uglavnom prirodnih namirnica i da se organizmu omogući lagano odstranjenje toksina iz tijela.
Pojedine detox dijete usredotočene su na određene organe, poglavito one koji su najviše izloženi toksinima kao što je jetra i crijeva.

Uz navedene prednosti potrebno je spomenuti i nedostatke detox dijeta, a odnose se na nedovoljan unos svih potrebnih hranjivih tvari u organizam čime ove dijete nisu prikladne za dulji period. Također, zbog ovih ograničenja detox dijeta se ne preporuča trudnicama ili osobama koje boluju od nekih kroničnih, nezaraznih bolesti, kao što je dijabetes.
Vrijedi pravilo, kao i kod većine dijeta, prije nego krenete savjetujte se sa svojim liječnikom. I ne zaboravite na potrebnu fizičku aktivnost koja će kod svake dijete pomoći da postignete željene rezultate. 
Joomlart