Izaberi zdravlje logotip

Ovdje ste: Neprijatelji zdravlja / Metabolički sindrom

Metabolički sindrom

Liječenje metaboličkog sindroma

 Svaki od poremećaja koji se javlja kod oboljelih od metaboličkog sindroma zahtjeva liječenje, a najbolji lijek za regulaciju nastalih poremećaja je borba protiv debljine. Znanstveno je potvrđeno da gubitak tjelesne težine i do 5 posto djeluje pozitivno i doprinosi smanjenju rizika za nastajanje komlikacija bolesti.
Više...

Komplikacije metaboličkog sindroma

 Zbog složenosti metaboličkog sindroma sve je više oboljelih kod kojih se razvijaju komplikacije bolesti. Rizik nagle smrti zbog srčane bolesti i moždanog incidenta 2-3 puta je češći kod bolesnika s metaboličkim sindromom nego u ostaloj populaciji.
Više...

Metabolički sindrom ili sindrom X

 Metabolički sidrom, sindrom X ili sindromu inzulinske rezistencije (IRS), je izuzetno kompleksno zdravstveno stanje koje ukoliko se uspješno ne liječi visoko ugrožava oboljelog od pojave srčanožilnih i moždanih komlikacija. Pojava bolesti se usko povezuje s debljinom, i to visceralnog tipa, kod koje se masno tkivo nakuplja u području trbuha.
Više...

Statini smanjuju rizik ponovnog moždanog udara

 Pretile osobe gotovo redovno imaju povišenu razinu kolesterola i triglicerida u krvi. Idealni način vraćanja i održavanja kolesterola i triglicerida na normalnu razinu je dijeta. Ukoliko se dijeteskim mjerama povišena razina kolesterola i triglicerida ne može značajnije spustiti tada je neophodno primjeniti lijekove za snižavanje povišene razine masnoća u krvi.
Više...

Metabolički sindrom predviđa ponovnu pojavu tumora dojke

 Niz faktora poput visoke razine kolesterola u krvi, pretilost, visoke razine šećera u krvi i povišenog krvnog tlaka, odnosno metaboličkog sindroma, povezani su s oboljenjem od dijabetesa i srčanih bolesti. Talijanski istraživači tvrde da su važan prognostički faktor ponovnog pojavljivanja tumora dojke. Dosadašnja istraživanja su pokazala da su neki aspekti metaboličkog sindroma, kao što su niska razina HDL-a u krvi, visoka razina šećera u krvi, visoka razina triglicerida u krvi, trbušni tip debljine, povišen krvni tlak i visoke razine inzulina u krvi, povezani s rizikom obolijevanja od tumora dojke.
Više...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »
Joomlart